FAQ

Cadeaukaarten

Hoe lang is een cadeaukaart geldig?

De geldigheid kan per kaart verschillen. Dit varieert van 1 jaar tot onbeperkt. Meestal wordt de geldigheid op de achterkant van de cadeaukaart vermeld. Op Opladen.nl vind je bij iedere cadeaukaart informatie over de geldigheidsduur. De geldigheidsduur gaat in op het moment van activeren. Op de saldo check pagina van Opladen.nl kun je naast het saldo meestal ook de geldigheid checken van de cadeaukaarten uit ons assortiment. Helaas zijn wij voor deze gegevens afhankelijk van de kaartuitgevende partij, waardoor dit niet voor alle cadeaukaarten mogelijk is.

Wat is de levertijd van cadeaukaarten?

Cadeaukaarten die op werkdagen voor 17.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag verzonden. Iedere bestelling wordt bij PostNL in een envelop aangeboden voor verzending. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst, worden de eerstvolgende werkdag verzonden. Belangrijk om rekening mee te houden is dat PostNL sinds januari 2014 op maandag geen post meer bezorgd die gericht is aan huis- en vestigingsadressen.

De bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 17.00 uur besteld zijn, zullen meestal door PostNL de volgende dag in Nederland bezorgd worden.

Meestal duurt het minimaal drie werkdagen alvorens een bestelling in België wordt bezorgd.

Wat is de standaard cadeauverpakking van cadeaukaarten?

Tijdens het bestellen van een cadeaukaart kun je kiezen uit twee cadeauverpakkingen: een wenskaart of een standaard verpakking (selecteer ‘geen luxe verpakking’). De standaardverpakking is een envelopje (ongeveer A6 formaat) van de kaartuitgevende partij.

Persoonlijke boodschap

Laat je de cadeaukaart rechtstreeks bezorgen bij de persoon die je wilt verrassen? Geef dan in het bestelproces een persoonlijke boodschap op. Deze wordt door ons op de cadeauverpakking (wenskaart of standaard cadeauverpakking) geprint. Laat je het cadeau naar jezelf toe sturen? Dan kun je zelf een persoonlijke tekst op de wenskaart of de standaardverpakking schrijven. 

Hoe activeer ik een cadeaukaart?

We doen er alles aan om bestellingen veilig te laten bezorgen. Daarom zijn cadeaukaarten op moment van verzending nog niet actief.

Cadeaukaart activeren na ontvangst
Zodra wij de bestelling hebben aangeboden bij PostNL, ontvangt de besteller per e-mail een activatielink. Door op de activatielink te klikken wordt de cadeaukaart actief en kan deze gebruikt worden in de winkel. Activeer de cadeaukaart pas nadat deze is bezorgd. 

E-mail niet ontvangen?
Check altijd even de spambox, het kan zijn dat de e-mail daar terecht is gekomen. Om dit in de toekomst te voorkomen, adviseren we je om ons e-mailadres shop@opladen.nl aan je adresboek toe te voegen. Is de e-mail ook niet in de spambox terecht gekomen? Neem dan contact met ons op via info@opladen.nl of +31 (0)26 3794 376.

Waar check ik het saldo van een cadeaukaart?

Op Opladen.nl kun je het saldo van cadeaukaarten uit ons assortiment controleren. Wil je het saldo van een cadeaukaart opvragen die niet door Opladen.nl wordt verkocht? Ga dan naar de website van de kaartuitgevende partij. Naar de saldocheck pagina.

Kan ik een cadeaukaart ruilen voor geld?

De cadeaukaart kan niet geruild worden voor geld. De cadeaukaart kan alleen besteed worden bij de betreffende (online) winkel.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Bestellingen die voor 17.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen die in het weekend zijn geplaatst, worden de eerstvolgende werkdag verzonden. De bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 17.00 uur geplaatst zijn, zullen meestal door PostNL de volgende dag bezorgd worden. Meestal duurt het drie werkdagen alvorens een bestelling in België wordt bezorgd. 

Is jouw bestelling niet bezorgd? Neem dan contact met ons op via info@opladen.nl of  +31 (0)26 3794 376.

Zijn er ook digitale cadeaukaarten?

De bol.com cadeaukaart, Opladen.nl cadeaukaart en de Nationale Tijdschriftenbon kun je ook digitaal ontvangen. Je selecteert de kaart en kiest bij verzending voor ‘e-mail’. Na het afrekenen ontvang je de cadeaukaartcode (vouchercode) en pincode direct in je mailbox. Je kunt deze vervolgens zelf met persoonlijke tekst doorsturen of printen en persoonlijk overhandigen. Erg handig als je nog dezelfde dag een leuk cadeautje nodig hebt!

Ik heb een digitale cadeaukaart ontvangen

Digitale cadeaukaart bol.com en Tijdschriftenbon
Een digitale cadeaukaart bestaat uit een pincode en een vouchercode. Op bol.com selecteer je het product dat je wilt bestellen. Bij de afrekenpagina kun je bovenaan de pagina de cadeaukaartcode invoeren. Vervolgens kun je het product afrekenen.

Op de website van de Nationale Tijdschriftenbon kies je bovenaan de pagina voor het tabblad ‘inwisselen’. Hier kun je de vouchercode invullen. Maak vervolgens een keuze uit het assortiment tijdschriften en dagbladen en vul je persoonlijke gegevens is. Daarna kun je de bestelling bevestigen.

Digitale cadeaukaart Opladen.nl
Met de digitale Opladen.nl cadeaukaart kun je een keuze maken uit het hele assortiment van Opladen.nl. Selecteer het product dat je wilt bestellen en kies bij het afrekenen voor betaling met Opladen.nl cadeaukaart. Vervolgens kun je hier het kaartnummer (vouchercode) en de pincode invullen.

Met de digitale cadeaukaart kun je meerdere bestellingen doen, waardoor je de kaart niet ineens hoeft te besteden. Als het saldo op de Opladen.nl cadeaukaart niet voldoende is dan kun je het resterende bedrag afrekenen met een andere betaalmethode.

Op welke manier kan ik afrekenen op Opladen.nl?

Bij Opladen.nl kun je afrekenen met iDEAL, Bancontact Mister Cash & de Opladen.nl cadeaukaart.
iDeal is de meest gebruikte betaalmethode. Je selecteert eerst je eigen bank. Daarna betaal je via internetbankieren. Het bedrag wordt direct afgeschreven van je rekening.

Met de Opladen.nl cadeaukaart kun je alle producten in de webshop van Opladen.nl afrekenen. De Opladen.nl cadeaukaart kun je meerdere keren gebruiken. Bij het gebruik van deze kaart worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Is het saldo van de Opladen.nl cadeaukaart niet voldoende, dan kun je het resterende bedrag afrekenen via een van de andere betaalmethoden.

Bancontact Mister Cash is een betaalmethode die veel gebruikt wordt in België.

Waar voer ik mijn kortingscode in?

Heb je een kortingscode van Opladen.nl? Dan kun je deze in het overzicht van je winkelwagen (helemaal onderaan) invoeren. Klik vervolgens op de button ‘kortingsbon gebruiken’ en de korting wordt verwerkt.